Voor wie

Bij acupunctuur wordt er geen onderscheid gemaakt in leeftijd of geslacht. In iedere levensfase kan acupunctuur uitkomst bieden. De 50+ van tegenwoordig is vaak nog erg actief, werken, passen op de kleinkinderen en zijn actief in het verenigingsleven. De leeftijd brengt echter wel ongemakken met zich mee zoals overgangsklachten bij de vrouwen, gewrichts/pijnklachten en stressklachten door het drukke leven. Deze klachten zijn weer een uiting van de verstoring van de balans die met acupunctuur hersteld kan worden.

De 30+ generatie is druk. Carrière maken, cursussen en trainingen, kinderen met alle zorgen die daarbij horen. Stress kan de balans verstoren die op dat moment zo hard nodig is om alles te bolwerken. Een moment voor jezelf is dan belangrijk om even te ontspannen en om lichaam en geest weer in balans te brengen. En het werkt twee kanten op. Als jij als ouder weer in balans bent breng je dat ook weer over op je kinderen.

En alle andere leeftijdscategorieën zoals kinderen, pubers, adolescenten en ouderen kennen hun specifieke problemen waar acupunctuur voor ingezet kan worden om de balans te herstellen.

Acupunctuur kan voor veel klachten worden ingezet en wordt gezien als aanvullende therapie aan de westerse geneeskunde. U kunt hier kijken voor welke klachten acupunctuur ingezet kan worden.

Voor acute klachten zoals bijvoorbeeld hevige bloedingen, hoge koortsen, hartklachten, buikpijnen, enz neemt u eerst contact op met uw huisarts. Daarna kan gekeken worden wat acupunctuur kan betekenen voor uw klacht.