Behandel technieken

Acupunctuur

Het belangrijkste middel dat ingezet wordt tijdens de behandeling is acupunctuur. Er zijn veel verschillende vormen van acupunctuur en in de praktijk wordt gebruik gemaakt van meerdere vormen. Hierdoor wordt de behandeling altijd afgestemd op de klacht.

Bij acupunctuur worden dunne, steriele naalden op een acupunctuurpunt geplaatst. De naald stimuleert het punt en zorgt ervoor dat de verstoring van de balans weer hersteld wordt. Op het lichaam zijn honderden punten en allemaal hebben zij hun specifieke werking. De naalden blijven 20-30 minuten zitten en worden dan verwijderd. In sommige gevallen wordt er gebruik gemaakt van een verblijfsnaaldje of een oorzaadje om het punt wat langer te stimuleren.

 

 

In de praktijk wordt voor pijnklachten een specifieke acupunctuurmethode gehanteerd die heel effectief is. Bij deze methode wordt er op een andere plek op het lichaam dan waar de klacht zit naalden gezet. In de meeste gevallen heeft dit gelijk effect. Er zijn dan nog wel vervolgbehandelingen nodig om de pijn helemaal weg te werken. Dit is ook het grote verschil met Dry neelding waarbij op de pijnlijke plekken wordt geprikt.

Vaak wordt gevraagd of acupunctuur pijn doet. En het antwoord is simpel, Soms is een naaldje een beetje vervelend maar over het algemeen voel je verder niets van de naald. De naalden zijn scherp en hebben een silicone laagje waardoor ze heel snel en makkelijk te zetten zijn.

Cupping

Cuppingmassage is een bindweefsel massage die gegeven wordt met cuppings. Cuppings zijn glazen of plastic bollen die vacuüm gezogen worden op de huid van o.a. de rug. Door de cuppings te laten staan op bepaalde acupunctuur punten of te bewegen over de spieren worden knopen opgelost en stroomt de energie weer zonder problemen. Vaak vinden cliënten een cuppingmassage heerlijk. Doordat de cuppings vacuum op de huid worden gezet ziet de huid er vaak rood of paars uit na de behandeling. Dit trekt na een aantal dagen weg. Handig om rekening mee te houden als je nog uitgaat en een jurk met open rug aan wilt.

 

Moxa

Moxa wordt vaak ingezet als er klachten zijn die ontstaan zijn vanuit kou of cliënten die het vaak koud hebben. Moxa is een kruid dat op verschillende manieren kan worden toegepast. Zo kan het in de vorm van een sigaar gebruikt worden om bij bepaalde punten te houden maar ook kan er een kegeltje van het kruid op de huid worden geplaatst om klachten te verminderen. Moxa kan worden meegegeven om thuis toe te passen.

Moxa is zeer effectief. Wist u dat moxa ook ingezet kan worden als een baby in stuitligging ligt? Een aantal dagen moxa bij de kleine teen zorgt er vaak voor dat de baby alsnog draait en er geen keizersnede nodig is.

Kruiden

Chinese kruiden worden vaak ingezet om de behandeling effectiever te maken. Ook bij cliënten die bepaalde tekorten hebben is het verstandig om deze tekorten weg te werken met kruiden. Er wordt gebruik gemaakt van bestaande kruidenformules.